Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Connecting Ultrarunners Across The Globe

International 100+ UltraRunning Foundation

A Vilag minden pontjarol jelentkezo atletakat megdobbentette a 24 oras Taiwan-i Vilagbajnoksag eltorlese By Zsofia Inhauser

A Vilag minden pontjarol jelentkezo atletakat megdobbentette a 24 oras Taiwan-i Vilagbajnoksag eltorlese

By Zsofia Inhauser

A Decemberre kituzott bajnoksagot a tavaszi Cseh Orszagi halasztas utan veglegesen toroltek. Az IAU (International Association of Ultrarunning) dontese nagy mertekben befolyasolja az atletak felkeszultseget. A Vilagbajnoksagon indulo legtobb versenyzo evekig keszul erre a specialis megmerettetesre, rengeteg felkeszulesi idot es sok-sok versenyen valo reszvetelt igenyel.

A Magyar Nemzeti Csapat szigoru beosztast kovetve faradhatatlanul edz, utazasi tervekkel es kulonosen kemeny felkeszulessel terveztek decemberre a csucspontjuk elereset. 

Szilvia Lubics, Zoltan Lesi, Viktoria Makai, Ervin Szito, Anita Vajda, Attila Toth, Matene Varju Edit, Boglarka Vago, Lajko Csaba, Zahoran Janos, Vakhal Norbert, Veress Bela, Sarosi Gyula, Mathe Zoltan, Drusko Zsofia most hirtelen Vilagbajnoksag nelkul maradtak, erthetoen hosszu evek edzesterveit kovetve helyzetuket kilatastalannak latjak.

A Nemzetkozi 100+ Ultra-tav futok Egyesulete (International 100+ UltraRunning Foundation, Inc.) nagy orommel tajekoztatott bennunket az Icarus Ultra Fest-rol, egy 6 napos ultra-versenyrol, amelyet Novemberben tartanak Floridaban, Fort Lauderdale varosaban.

A versenyre 3, 6, 12, es 24 oras idokbebeosztasokban lehet nevezni egy 1.03km-es USATF altal igazolt palyan. A palya teljesen egysiku, aszfaltos, tokeletes helyszin rekordok felallitasara. 

Adataink vannak arrol is, hogy tobb nemzetkozi atleta, aki a Taiwani Vilagbajnoksag nelkul maradt, ugy dontott hogy a sok eves edzes eredmenyet az Icarus Florida UltraFest-en fogjak megmetettetni. Arrol is tudomasunk van, hogy Lesi Menyhert es Nagy Katalin es Szonyi Ferenc szinten reszt fog venni ezen a versenyen.  

A Vilagbajnoksag torlesevel azonban az Ultra-tav futo kozosseg csalodottsaga nem hagyja elcsuggedni a vesenyszellemet. Nyilvan a nem vart valtozasok hatasara terveknek valtozniuk kell, de a versenyzok igy is talalnak megmerettetesre alkalmas helyszint.

Az IAU Elnoke biztositotta a versenyzoket arrol hogy a kovetkezo Vilagbajnoksag 2015 aprilisaban, az Olasz Orszag-i Turin-ban lesz megrendezve. Az Elnok ezen a bejelentesen szinten kijelentette hogy az uj szabalyok ertelmeben, a jovoben az Ultra-tav futo Vilagbajnoksag csak minden 2 evben lesz megrendezve.

Referenciak:

International Association of Ultrarunning website: http://www.iau-ultramarathon.org/

International 100+ UltraRunning Foundation, Inc., website: www.internationalultrarunning.com

Icarus Florida UltraFest website: www.icarusfloridaultrafest.com