Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Connecting Ultrarunners Across The Globe

International 100+ UltraRunning Foundation

Cele 3 Legi Ale Succesului

Autor: Andrei Nana

Traducerea si Editarea: Vlad Tanase

Versiunea originala a articolului a fost publicata in 

Psych Central - 7 Decembrie 2014 "The Three Laws Of Success"

Trăim într-o societate condiționată pentru a eșua. Spre deosebire de alte generații la care spiritul competitiv a fost cultivat în copii și pentru care în cea mai mare parte supraviețuirea a fost o luptă, noile generații de astăzi din lumea occidentală se confruntă cu o categorie diferită de obstacole. Obstacolele majore de astăzi sunt faptul ca noi considerăm că totul ne aparține și tendința de a ne plânge, ambele cauze majore de eșec.

Îi învățăm pe copiii noștri să joace jocuri sau să participe la concursuri unde toți sunt câștigători și unde a câștiga practic nu mai înseamnă nimic. Îi învățăm pe copiii noștri ca ei „merită totul”, deoarece ei sunt speciali și munca grea nu mai are sens. Este ironic faptul că am adoptat aceste atitudini într-o încercare de a-i proteja și a-i ține în siguranță dar rezultatul este unul dintre eșecurile sociale majore, fără valori puternice personale, fără obiective clare și fără voință.

Ne dăm bătuți la aproape orice facem. Acceptăm faptul că nimic nu se prea face la nivel politic pentru că "asta este politica", acceptăm faptul că marile companii cresc tot mai mult și devin tot mai puternice în detrimentul angajaților lor deoarece "așa sunt afacerile". Acceptăm că relațiile noastre personale se prăbușesc pentru că "nimeni nu este perfect", acceptăm să stopăm rezoluțiile personale înainte de îndeplinirea acestora pentru că "am învățat din greșeli". Acestea sunt doar câteva exemple de atitudini cu care trăim și acceptăm să traim zi de zi, fără a recunoaște că aceleași ideologii pe care noi le aplicăm în cazul nostru, le vom aplica și în relația noastră cu societatea în care trăim.

Deci, cum ne putem schimba pe noi înșine și societatea în care trăim? Suntem obligați să începem prin a admite că suntem slabi și nu am reușit! Acesta este primul pas necesar pentru a aduce o schimbare. Schimbarea nu este ușoară și nu se va întâmpla peste noapte. Avem obligația de a găsi strategii care să ducă la angajamentul de a avea succes. Una dintre cele mai importante decizii este aceea de a fi absolut cinstiți cu noi înșine.

Succesul în orice vrem să realizăm - de la slăbit, la a termina o cursă de atletism, la construirea corpului mult visat, la începerea unei afaceri, la a scrie o carte, la a termina o școală, la a avea o relație personală de calitate - se poate realiza urmând cele trei legi ale succesului: Nu acceptați eșecul! Nu acceptați scuze! Nu abandonați calea!